Očihovské rabování.

Je to smutné, ale opět jsme vlezli do čeho jsme neměli a vyrabovali jsme, co se dalo. Ano to jsme my, prostě si nemůžeme pomoc. Člověk se v sobotu večer sebere, zavolá Martinovi a řekne, že by to zítra šlo a my jedeme. My máme prostě v neděli kameny a přes to vlak nejede. Samozřejmě jsou všichni naštvaný, manželky, děti, přítelkyně, sběratelé, zemědělci a v neposlední řadě i remízkový štětináči. Je to jeden veliký nasírací kolotoč, kdy Kreuzer a Jech v neděli ráno vstanou, jedou do Očihova na stokrát přehrabané haldy kamení a drze tam opět rabují jako kdyby jim to tam patřilo. Bohužel, jsou to jelita. Nenapadlo je nic lepšího, než lézt do remízků po čtyřech a znepokojovat tam naše štětinaté spoluobčany, kteří si po uvážení řekli, že moudřejší ustoupí a jali se to vzít zkratkou skrz trnky a šípky na druhou stranu pole. Jelikož byli štětináči dostatečně zpruzený, rozhodli se, že si s sebou vezmou i část zemědělcova starého elektrického ohradníku, který stejně nebyl pod proudem, a to jim evidentně udělalo radost, čtyři sloupky v řiti byla dostatečná satisfakce za ty nervíky. Vrcholem dne byl nález suprového střeďáku, který stoprocentně naštve další část osazenstva, která tam zajisté podniká stejně podlé a rabující výpravy a i přes roztržené ksichty o šípky a trnky nejsou schopni nic najít. Bohužel, na to asi musí být člověk dostatečně talentovaný pacient jako jsme my.

Tímto bych se s Vámi v tomto roce rozloučil a popřál Vám vše nejlepší do nového roku. Článek, který jsem dnes napsal by měla být taková parodie na sběratelské psycho, které poslední dobou s Martinem prožíváme a snad to některé stejně postižené pacienty ponaučí, že není co závidět a je potřeba začít hlavně u sebe, než buzerovat druhé, že něco rabují či neporadí atd. Ono nás to totiž, kamarádi, stálo kvanta času, peněz a sil, než jsme něco dokázali.

P.S. Štětinatým přátelům bychom se chtěli omluvit za vyrušení a děkujeme za vytvoření tunelů v trnkách, ve kterých se dá chodit bezva po čtyřech.

IMG_20151227_edit

Agathoxylon, Paleozoikum, Czech Republic, Očihov, 26,5×23×10cm

IMG_20151227_100338 IMG_20151227_113321

Příspěvek byl publikován v rubrice Lokality, Podbořansko a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

5 komentářů u „Očihovské rabování.

  1. Pingback: Špičkový Střeďák Z Očihova | Zkamenělá Dřeva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *