Špičkový araukarit z Lubné

Můj parťák Martin se v posledních dnech utrhl ze řetězu a rozřezal některé naše společné kousky araukaritů. Já jsem si hned jede z nich vybral a musel jsem si ho vybrousit, protože již na první pohled bylo jasné, že to bude naprostá špička. Každopádně, kámen je hotov a já bych jen chtěl poděkovat Jirkovi Z. z Rakovníka za to, že se s námi o tento kus podělil a samozřejmě se může těšit na vyleštěný plát, který mu zajisté udělá velikou radost. No posuďte sami, není to pecka?

_MG_0941

Lubná, rozměr 20×19,5×6,5 cm

Bez názvu-1 Bez názvu-2

Příspěvek byl publikován v rubrice Lokality, Rakovnicko a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

3 komentáře u „Špičkový araukarit z Lubné

    • Milý M, já Vás tu samozřejmě vítám a věřte, že to pecka je. Abych vám tedy osvětlil co je pro mě pecka, pecka dřeva jsou pro mě taková dřeva, která mají zajímavou barvu, strukturu, kresbu, kvalitní prokřemenění a v neposlední řadě i to, že se dané dřevo výrazně odlišuje od standardních nálezů ze stejné lokality. Takže, pecka může být jakákoliv kombinace z výše uvedených atributů což znamená, že nemusí být vizuálně krásné, ale je něčím výjimečné. V tomto případě je to pro mě krásná barva, textura a celkově je to velice povedený kousek z dané lokality. Doufám, že jsem to náležitě a srozumitelně vysvětlil.

  1. Rozumím,většina lidí mě nevyjímaje vidí jako pecku spíš taková ta krásně barevná a strukturovaná dřeva např ze Studence,takový povrchní pohled prostě:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *