Pardubická burza

Je to asi týden, co proběhla Pardubická burza a já se teď k ní vrátím, abych Vám ukázal, co sem si tam koupil. Bohužel jak už to tak bývá, naše mineralogické burzy jsou čím dál tím víc zoufalejší a zoufalejší. Zdroje kamenů jsou čím dál tím více vyčerpané a tak je logické, že již není odkud brát. Je to škoda, ale burzy směřují téměř k zániku a tak je veliká náhoda, když se povede koupit něco pěkného, co má ještě hlavu a patu a není to za kdo ví jaký nesmysl. Problém je, že někteří jedinci nejsou soudní a chtějí za kameny nesmysl ačkoliv chápu, že v dnešní době cokoliv sehnat je veliký problém. Každopádně, každá věc má svůj cenový strop, ať se děje co se děje. Pokud tedy někdo chce předražené šutry několik let vozit a vymlouvat se na naše euro-západní spoluobčany tak OK, ale začínám jaksi na tyto výmluvy neslyšet a jsou pro mě spíš úsměvné až trapné. A přesně to jsme s Jardou na této burze opět zažili.

Naštěstí jsme tam natrefili i na normální lidi, s kterými bylo možno ještě něco solidního zobchodovat a nakonec jsem odjížděl relativně spokojený. Podařilo se mi tam koupit zkamenělé dřevo z Vestřevu, z kterého se nakonec vyklubala přeslička, což považuji za velice dobrý kup. Dřevo jsem sice musel předělat, nicméně za cenu 500,- to nepovažuji za žádnou tragédii, protože přesličky jsou dřeva, které se již nedají téměř sehnat. Dále jsem tam koupil velice hezký kus dřeva od Petra Š., který prodával krasně červený kus štěpu z Rakovnicka, ale ten jsem chtěl také předělat, a proto ho tu zatím nevystavím.

_MG_0903

Vestřev, rozměr 15×11×15 cm

Příspěvek byl publikován v rubrice Lokality, Trutnovsko a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *