Studenečák z Budějovic.

Někdy kolem vánoc jsem na jednom webu o kamenech kam občas chodím na čumendu zmerčil, že se tam někdo ptá na cenu zkamenělého dřeva ze Studence. Sdělil jsem tam tedy nějaký svůj názor o ceně za kterou bych to byl ochotný koupit a co čert nechtěl, ono se to i podařilo zrealizovat. Zajímavé na tom spíš je, že kámen pocházel z dědictví po dědovi, který vesměs krom tohoto dřeva z půdy, neměl s minerály nic společného. Opravdu by mě zajímalo jaký příběh se kolem tohoto kusu udál a jak se toto dřevo dostalo z jedné strany republiky na druhou k člověku, který minerály vůbec nesbíral. Cesty kamenů jsou někdy vskutku nevyzpytatelné.

IMG_0885

Studenec, rozměr 15,5×15,5×7 cm

Příspěvek byl publikován v rubrice Lokality, Novopacko a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Studenečák z Budějovic.

  1. jojo ty cesty kamenů jsou opravdu zajimavé,samotného mě překvapuje kolik lidí sem potkal kteří před lety nasbírali pytel achátů aniž by se tomu jinak věnovali,další co maj hromadu dřeva aniž by k tomu měli extra vztah, třeba tam byl původní nálezce na tůře a odnesl si památku na krásné chvíle strávené v krásném kraji:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *