Opět Chrášťany

Jelikož jsem příspěvky na tomto webu v poslední době tak trochu flákal, protože jsem měl dovolenou a předtím jsem předělával zahradu, rozhodl jsem se přidat další příspěvek, aby jste Vy, co to tu čtete, dostali takovou malou satisfakci za tu předchozí flákandu. Máme tu opět jak již nadpis avizuje kousek z Chrášťan, který jsem koupil zrovna nedávno od sběratele z Prahy. Není to taková ta modrá či červená klasika, kterou tu můžete vídat, ale je to zajímavý kousek s medovým nádechem a perfektní kvalitou petrifikace. Každopádně co si budeme povídat, v Chrášťanech se nacházely různé formy dřev, takže to není žádná výjimka. Každopádně, trochu jiný je, protože je to ze špalíku, který je dost otromlovaný jako dřeva z Hlavačova, nicméně má na sobě typické oxidace a acháty jako Chrášťanská dřeva.

IMG_0777

Příspěvek byl publikován v rubrice Lokality, Rakovnicko a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

5 komentářů u „Opět Chrášťany

  1. věřte že když tu týden nic nového není tak mě začínají jímat obavy že se ten bodrý sběratel na to veřejné prezentování už vykašlal pro zdánlivý nezájem obecenstva:))

  2. Já děkuji za starost o tento web a nemusíte mít obavy, že by to tu v nejbližší době skončilo. Dřev je zatím dost, jen je potřeba je zpracovat. No a elán zatím také je, ačkoliv jsem nečekal, že všichni co sem chodí, budou mlčet jak tajemný hrad v Karpatech ;).

  3. No a co třeba přidat samostatné diskusní fórum kde by mohli návštěvníci přidávat vlastní ukázky a třeba i s vámi vést debaty na toto téma? Je ovšem otázka jestli mají ostatní k tématu co říct,nevím kolik lidí sem chodí a jak moc se tomuto věnují,to by se aspoň vidělo:)

  4. Chodí sem kolem 20 lidí denně, nicméně forum je trochu ošemetná věc, protože by muselo být kvalitní s nějakou ochranou, jinak by jsme se z toho spamu zbláznili. Už teď musím mít ochranu i na tyto komentáře, protože se denně snaží spameři zasílat nelegitimní komentáře na tyto stránky. Každopádně článek není problém vydat, stačí poslat fotky a nějaký pokec o tom, co člověk chce vystavit a já to sem dám. Tedy pokud to nebudou jen nějaké střepy z pole, které se na dané lokalitě válejí v kvantech ;). Chtěl bych tu mít vesměs co nejkvalitnější obsah, aby to lidi bavilo.

  5. Před 40 roky jsem měl možnost v Brně u svého přítele vidět fantastickou kolekci mnoha zkamenělých dřev, která nalézal u svojí babičky v Chrášťanech u Rakovníka, kam jezdil na prázdniny. Jako chlapec sbíral kameny a tak zde chodil po polích, kde nalézal zkamenělá dřeva. Tehdy možná měl to štěstí, že se oralo až půl metru hluboko. Nikdy bych nevěřil, že u nás jde nalézt zkamenělé dřevo tak krásných barev.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *