Studenecké dadoxylony s Očihovským barevňákem.

Máme tu jubilejní 30. příspěvek a já jsem si pro Vás připravil nějaké kousky ze Studence, které jsem nedávno koupil a dřevo z Očihova, které mám již delší dobu, nicméně až teď jsem ho zpracoval. Ke dřevům ze Studence musím říct, že z nich mám radost, ale pocitově jsem trochu v rozpacích, protože cena byla jaksi nad moje očekávání, nicméně i tak jsem podlehl. Chtěl bych k tomu říct ještě jednu věc, která se netýká tohoto případu, protože pán, který mi prodal tyto araukarity byl velice charakterní a úplně v pohodě člověk. Na co tedy narážím? Narážím na jiné Podkrkonošské sběratele, kteří rádi používají následující věty a metody, cituji: „Zkuste si to v dnešní době najít sám, když se vám to nelíbí“, „Já za to dostanu od Němců víc, když budu chtít“, „Karel Vomáčka prodal něco podobného za 35.000,-„. Prosím vás, už to neříkejte!!! Já samozřejmě vím, že tyto dřeva nejsou již skoro k sehnání, nicméně, za střeďák o průměru 12 cm vám skutečně ani přátelé z NDR nedají 4.000,-. A to, že se panu Vomáčkovi ve skutečnosti povedlo prodat svému kamarádovi, který je bohatý a neobeznámený v cenách dřev, dadoxylon ze Studence za 35.000,-, přitom druhá část leží u mého kamaráda za 17.000,-, to už jaksi nechci slyšet vůbec ;-), protože to je pro mě bezcharakterní jednání od pana Vomáčky. Musel jsem tento příspěvek napsat, protože se mi hromadí nabídky tohoto typu a již na to nemám nervy.

IMG_0395 IMG_0397 IMG_0399 IMG_0401

4 komentáře u „Studenecké dadoxylony s Očihovským barevňákem.

  1. zdravím vás,v brzké době budu mít cestu do podkrkonoší za acháty a když jsem tu viděl dřeva za studence tak mě napadlo,máte sám s touto lokalitou zkušenosti? co se dřeva týče, zda je možno tam ještě něco rozumného objevit bez kopání,díky

  2. Hledat na pole ve Studenci bych asi už nešel, nicméně šance tam stále jakási může být. Otázka je, jestli by to úsilí bylo vykompenzováno nějakým solidním nálezem, protože tam můžete jet klidně 4x a nenalézt nic, což je dost pravděpodobné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *