Zajímavosti z Novopacka

Je to několik týdnu co se tu stavovali kluci Šanovcovi a přivezli mi ukázat jejich vzorky, které našli při výpravách do Podkrkonoší.

Jako první věc tu máme tento parádní kousek, který našel jejich známý kdesi u Staré Paky v potoce. Co si budeme povídat, slušel by v každé sbírce sběratele zkamenělých dřev. Je to parádní ukázka přesličky v rašelině, která se již dnes jen tak leckde neválí.

Dalším vzorkem je přesličky, ale z druhé strany Novopacka, kousek pod Borovnicí. I tento kousek je velice zajímavý i když není kompletní.

Do třetice tu máme směs zvláštních silicitů s drobnými kousky permokarbonské flory, kterou ani nejsem schopen identifikovat.

Na závěr tu máme takovou raritku, je to kmínek zřejmě jehličnanu, který se nachází v jakési půlkulaté konkreci. Za mě je to hodně zajímavá věc a v podstatě jsem doposud nic podobného neviděl.

Jak tedy můžete vidět kluci se opravdu snaží a přináší jim to stále nějaké zajímavé kousky do sbírky. Takže, přejme jim ať se daří dál a třeba tu v budoucnu uvidíme další pěkné vzorky na které se rádi podíváme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Lokality, Novopacko a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *