Kdesi mezi Jesenicí a Žluticemi

Minulou neděli jsme byli s Martinem kdesi mezi Jesenicí a Žluticemi na našem oblíbeném poli a cestou jsme si říkali, že by nebylo špatné něco zajímavého najít, protože pro nás sezóna pomalu, ale jistě končí. Martin má stále barák v rekonstrukci a mě se 12.10. narodila dcera, takže momentálně máme trochu jiné starosti, než lítat v terénu. Na toto pole jezdíme rádi, protože téměř vždy se na něm dá něco najít, ačkoliv to z 95 procent není sbírkového charakteru. Prostě to tam je o poměrně rozsáhlém chození a o příjemném očekávání, že se něco pěkného někde objeví. V podstatě na tomto poli začala moje kariéra sběratele zkamenělých dřev, ve svých začátcích jsem z něj tahal přepravky dřev všelijaké kvality a o to šlo, protože já jsem tam téměř vždy letěl kosmickou rychlostí, protože pro mě to bylo, jako kdybych objevil Ameriku. Takových pokladů se tam válelo a když jsme tam přijížděli, tak jsme skoro skákali z auta za jízdy, nandávající si boty a batohy, jaká to byla euforie. Co k tomu dodat, minulou neděli se nám toto políčko odměnilo bezvadným kouskem, který je velice dobře nasycený a má v sobě barvy, takže očekávání je veliké. Navíc, možná to tak nevypadá, ale ten kousek má kolem 70 kilo, takže je to pěkný macan.  Kámen máme momentálně v lázni s peroxidem vodíku, a proto vám ho bohužel nemohu ukázat umytý, tak aspoň jedna fotka z terénu poté, co jsme ho našli. Ještě bych chtěl dodat, že dřevo absolutně nebylo vidět na dálku, takže jsem k němu náhodně přišel a viděl jsem jen malou odhalenou plochu. Vesměs jsme ho museli vykopat, protože byl komplet zanořený do pole.

IMG_20151018_093757

8 komentářů u „Kdesi mezi Jesenicí a Žluticemi

  1. vypadas,ze je to strasna otrava ,vyndavat oskliva sutr domu. myslim martinuv vyraz. proto radši s martinem t jezdime v noci. pa

  2. Dobrý den, rád bych se zeptal, jakou koncentraci peroxidu na čistění kamene používáte. Rád bych si vyčistil pár obyčejných malých kamenů a čištění peroxidem mě zaujalo. Ale nevím, jakou použít koncentraci. Zda-li 3% nebo je na to potřeba silnější, například technický 10-30% ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *