Vodňanské platany

Je to již nějakou dobu, kdy jsem tu poprvé zveřejnil zkamenělá dřeva z Vodňan. Při této příležitosti jsem Vám slíbil, že tu uvidíte další pěkné ukázky z této lokality a zde jsou. Pravá nefalšovaná dřeva z Vodňan s krásnou chalcedonovou výplní, u které by mě moc zajímalo jak vznikla, protože ji mají i kompletně uzavřená dřeva, na kterých absolutně není vidět, že by se něco takového mělo uvnitř vyskytovat. Bohužel, rád bych k těmto dřevům řekl něco konkrétního a relevantního, nicméně já prostě k nim žádný zdroj nemám. Takže, pokud někdo máte něco zajímavého o těchto dřevech, tak mi to prosím pošlete.

IMG_1373 IMG_1375

Příspěvek byl publikován v rubrice Lokality, Vodňansko a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

4 komentáře u „Vodňanské platany

  1. Letos na jaře jsem se zkoušel do pískovny podívat – ale je to jako všude – ochranka, vrátnice a tak… Prý s ničím takovým neobchodují, ale občas se na dřeva lidi ptají. Tak jsem to obešel zezadu a aspoň nahlédl na skrývku – nikde nic. Docela by mě to zajímalo, ale nějaký zdroj tam přece musí být, ne?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *