Zajímavý kousek z Jesenicka a nějaké ty psaronie.

Dnes jsem si s Martinem povyměňoval nějaké společné kameny, protože už se nám to začalo hromadit v dílně a bylo potřeba s tím něco dělat. Abychom si rozuměli, poslední dva roky jezdím s Martinem na společné výpravy za zkamenělými dřevy a máme dohodu, že veškeré nálezy si dělíme napůl a pokud to nejde, tak si kus který nelze rozdělit nechá nálezce. Podle mě je to nejlepší systém, protože nevznikají žadné psychotické návaly závisti a negeneruje to žádné další zbytečné zlo. Každopádně i tak je to komplikovaný vztah mezi kámarády sběrateli, který se může rozpadnout na banalitě, protože chtíč je všudypřítomný. Píšu to proto, že jsem nedávno po delší době narovnal lehce pošramocenej vztah s jiným kamarádem „sběratelem“ a jsem za to rád. Takže buďte rádi, že někoho ke svému koníčku máte a nekažte si ho kravinama ;).

A teď něco z oblasti dřev. Dnes jsem obdržel od Martina pár zajímavích dřívek. Jako první bych vám chtěl ukázat pěkný střeďáček z Jesenicka, který jsme tam našli v době výstavby plynovodu gazela. Je to poměrně povedený kousek na danou lokalitu se zajímavou strukturou. Další kousky jsou psaronie ze Slaného, které tam Martin našel před 8 lety. Jsou to vesměs jen takové ořezy, ale i tak potěší, protože dnes je víceméně scifi nalézt ve Slaném něco takového, ale to už se zase opakuji, že ;).

IMG_0497 IMG_0498 IMG_0499

Příspěvek byl publikován v rubrice Jesenicko, Lokality, Slánsko a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *