Unikátní plavuň z Českého Ráje

Dnes jsem se byl podívat za Martinem, protože jsem mu vezl hřídel k malé pile, kterou potřebuji předělat na jiný motor a při této příležitosti jsem si půjčil naprosto unikátní plavuň z Českého Ráje, která je bezesporu ze skupiny „ultimátní kousky“. Můžu zodpovědně říct, že jsem nikdy nic podobného v této kvalitě a provedení neviděl. Vsadil bych se, že je to jeden z nejlepších kusů, které se kdy našly. Co se týká místa nálezu, tak musím říct, že jsem mírně zmaten, protože informace, kterou Martin dostal, zní „Jilemnice“ a našlo se to tam při bagrování kanalizace. My jsme se nicméně shodli, že to jaksi nesedí a zasadili jsme tento kus do Českého Ráje, kde víme, že se zde dalo něco podobného kdysi nalézt. Každopádně, jestli se někdo domníváte, že se mýlíme, tak mě klidně opravte. Budu rád za každé info o tomto kusu.

IMG_1643

Plavuň, Český Ráj, 30x16x17

Příspěvek byl publikován v rubrice Český ráj, Lokality a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Unikátní plavuň z Českého Ráje

  1. Ano je to plavuň zalitá křemenem s okolní horninou. Nebudu se ničím svým chlubit, ale něco podobného mám také. A ano, je to z okolí Jilemnice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *