Chotíkovský celotvárek

Jako již tradičně jsem v poslední době dost zaneprázdněn a na web jsem neměl absolutně sílu ani čas. Klasicky nestíhám nic zpracovávat, zato hledání kamenů jsme se v poslední době věnovali s Martinem dost intenzivně. Naštěstí, moje paní domu mi minimálně na přísti týden vystavila stopku, za což jsem i rád, protože z toho lítání po kamenech začínám být značně zrasovaný. Je fakt, že aspoň něco jsem stihl udělat, a to tento zajímavý kus z Chotíkova, který jsme slíbili zpracovat pro Josefa Pšeničku z Plzeňského muzea. Tento počin jsme vymysleli již minulý rok v Chemnitzu, kde jsme se setkali na sympoziu, které pořádal ředitel muzea „Natural History Museum of Chemnitz“ pan Ronny Rößler a jeho team. Slovo dalo slovo a my jsme nafasovali krásný špalek z Chotíkova a našimi obvyklými dřevorubeckými metodami jsme mu trochu pomohli. Nebudu tady vystavovat celé to dílo, nicméně, zde je aspoň ukázka jednoho plátu z tohoto špalku a zbytek bude časem k vidění v Plzeňském muzeu, kde Vás zajisté rádi uvidí. Předem musím říct, že to nebyla žádná sranda, protože byl značně vnitřně rozsypaný, nicméně po náležité péči se povedl velice solidně udělat, a to se počítá.

IMG_1676

Příspěvek byl publikován v rubrice Lokality, Plzeňsko a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Chotíkovský celotvárek

  1. Dobrá práce Frenku kde jsi na Pepíka narazil, mohl se víc vytáhnout a dát Ti něco pořádnýho. Jarda má z Chotíkova pěkný koláče. Měj se a ať to u Jechů roste do krásy.

    Karel

  2. Čau,
    tak tady nejde o to co Pepa vytáhl z depíku, ale o to, že je nějaké muzeum schopno spolupracovat se sběrateli, což se jeví jako velice dobrá cesta pro obě strany. Každopádně, my se známe právě z akce, kterou jsem popsal v tomto článku a to byla taky vesměs akce, zaměřená na spolupráci sběratelů a vědců, nicméně v Německu. Jinak díky za přání a ať se ti daří v tvých dřevorubeckých aktivitách ;).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *