Neobvyklý kus dřeva z Líní

Je to už nějaký ten pátek, co jsem získal od Karla S. tento kousek dřeva, který našel v Líních u Plzně.  Rovnou můžu říct, že to není žádná klasika z této lokality a kdyby mi tento kus někdo ukázal a chtěl by říct odkud je, tak bych hodně přemýšlel odkud by asi mohl být. Je to opravdu atyp, který rozhodně přicestoval z jiného směru, či z jiné doby, než ostatní dřeva typická pro tuto oblast a vesměs jsem doposud nic podobného neviděl.

Co se týká zpracování, tak to byl velice tvrdý materiál, do kterého se vůbec pile nechtělo, ačkoliv jsem to řezal speciálním kotoučem na tvrdé materiály, který jsem si nechal postavit v Itálii na zakázku. Hrubé broušení jsem udělal na litině a ostatní práce jsem dodělal flexou. Kámen jsem poměrně častokrát prolepoval, protože z něj stále lezly různé podplochové praskliny. Celkově vzato, jsem na tomto kamení strávil tolik času, že si až říkám, jestli už to není trošku na hlavičku. No nic, dělám si srandu, ty kameny je potřeba leštit do zmrtvení, protože teprve pak to k něčemu vypadá ;).

_MG_0970

Líně, Dadoxylon, rozměr 45×28×6 cm

Příspěvek byl publikován v rubrice Lokality, Plzeňsko a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *