Není bruska jako bruska

Rozhodl jsem se napsat článek o bruskách na kámen, protože je potřeba si říct několik podstatných věcí o těchto strojích. Někdy v květnu 2014 jsem si koupil brusku na kámen PWE 11-100 od firmy Metabo, protože jsou jejich výrobky velice zdařilé a této značce jsem důvěřoval. Ne, že bych jí přestal úplně důvěřovat, ale upřímně, brusku na kámen si od této firmy nekupujte, hned popíšu o co jde. Čím začít, bruska byla fakt skvělá, výborná ergonomie, řízení otáček a vůbec na mě působila dojmem, že je to kvalitní výrobek až do doby, než se začaly objevovat problémy v konstrukci. První věc, co jsem řešil, byl držák, bylo to takové robustní ucho, které bylo osazeno plastovým tisícihranem, který zapadal do kovového tisícihranu v brusce. Co se asi tak podělalo, že by to byl ten tisícíhran kov na plast? Bingo, vtipné na tom je to, že reklamaci neuznali, a tak jsem si objednal dvě nová držadla, protože mi bylo jasné, že to bude stále v řiti. Dvě držadla samozřejmě brzy dorazila a jaké bylo překvápko, když na nich byl tisícihran kovový, že by inovace? Hlavně, že to nechtěli vyreklamovat. Pak začala nová éra defektu, který se nakonec ukázal jako neřešitelný. Člověk by řekl, že taková bruska, která pracuje s vodou bude mít vše z nerezu, bohužel nemá. Borci z Metaba se rozhodli, že ušetří a osadili ji gufery s pružinami z oceli a ocelovou dutou osou, což mělo za následek neustálé vyrezávání těchto častí a poté protékání vody kolem osy, protože se ty gufera neustále vydírali o rez. V Metabu s tím bohužel nebyli schopný nic udělat a vesměs mi tvrdili, že to není vada, ale že ji málo používám, a proto vyrezávají tyto díly. Do nekonečna jsme měli debaty o tom, že je to kravina, až mi nakonec vrátili peníze. Během těchto anabází navíc tuto felxu zdražili z 8 000 na 10 000 až 12 000,-, což jsem nepochopil. No nic, peníze vrátili a co dál. Nakonec jsem si koupil profi brusku Galeski Polifox Vario 1400 a jsem nadmíru spokojený. Vše v nerezu, funkce které potřebuji, no prostě mazlík. Takže, pokud potřebujete brusku na kameny, rozmyslete si, jestli ušetřit peníze, nebo koupit rovnou kvalitu, protože brusky s ocelovými osami nejsou vhodné pro nikoho, kdo nedělá každý den ;).

Příspěvek byl publikován v rubrice Informace, Zpracování a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Není bruska jako bruska

  1. Čus
    je to jak říkáš, ale mám to vyřešený, Polifoxovic hračky jsou prima, jen pod to mít nějaký adekvátní kusy za ty kačáky, ale jsou fakt dobrý.

    Měj se K

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *