Burza minerálu v Tišnově

Dnes jsem s rodiči a Martinem navštívil burzu minerálů v Tišnově a jako každý rok se mi tam moc nechtělo, protože je to celkem daleko a výsledek, co se týká dřev, je značně nejistý. Každopádně stalo se a my jsme vyrazili, aby jsme tam před jedenáctou byli a pokusili se získat aspoň nějaké slušné vzorky dřev. Po dojetí na místo a zaplacení vstupného došlo ke sprintu mezi stánky, aby nám náhodou něco neuniklo, prostě klasický hamounek, ale to zná asi každý postižený pacient jako jsme my. Po vysprintování na balkon v sokolovně jsem se zastavil u jednoho pána, kde upoutala mojí pozornost tato hmota ze Železnice. Je to pozůstatek sladkovodních sinic a rostliny, která lehce kouká z druhé strany kamene. Pro mě na pohled krásná záležitost.

_MG_9909

Dále tu pán nabízel celkem hezkou rašelinu z Nové Paky, která obsahovala několik šišek, přesliček a mám pocit, že i stigmárii. Problémem byla ale cena, která činila 17.000,-, což mi přišlo zcela mimo mísu.

_MG_9891

V hlavním sále sokolovny jsme na nic zásadního nenarazili, krom pana Krotila staršího, který nás odkázal na svého syna, že prý nám ukáže nějaké zcela unikátní rašeliny, což se také následně potvrdilo. Rašeliny byly vskutku parádní a musím konstatovat, že to byly opravdu unikátní kousky.

_MG_9872

_MG_9879 _MG_9877 _MG_9873

Po návštěvě pana Krotila mladšího jsme prošmejdili i ostatní třídy, kde jsme narazili na špičkový dřevitý opál z Povrazníku, který byl opravdu, co se týká kvality, top. Jeho cena se pohybovala kolem 11.500,-, což bylo poměrně dost, ale kvalita odpovídala ceně.

_MG_9886 _MG_9884 _MG_9883

Dalším zajímavým kouskem byla přeslička z NDR, která byla velice zajímavá, nicméně byl to jen odřez z nějakého většího kusu, tudíž velice tenký a cena 350 euro. Tak nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu. Asi se plastové lžičky přestali rentovat.

_MG_9882

Poslední naší zastávkou byl pán ze Slovenska, který přivezl velice zajímavé dřevitě opály z Hliníku nad Hronom za bezva peníze. Takže jsme tam opět zahučeli ve velikém stylu, jak je u nás zvykem a po této anabázi jsme frčeli domů.

_MG_9915 _MG_9914 _MG_9912 _MG_9910 _MG_9916

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *